Over ons

Galerie Jansen & Kooy is een galerie voor hedendaagse beeldende kunst met een bijzondere aandacht voor grafiek. De galerie toont werk van zowel gevestigde namen als van jong en/of nieuw talent. De galerie vertegenwoordigt kunstenaars uit de nabije omgeving en zoekt tegelijkertijd naar verbinding met kunstenaars uit de rest van het land. Door tentoonstellingen te organiseren rondom een specifiek thema wordt de dialoog aangegaan met recente ontwikkelingen in de (inter)nationale kunstwereld.

Galerie Jansen & Kooy wordt gerund door Hans Jansen, die in 1971 in Amsterdam als zeefdrukker begon en in 1983 in de Kerkstraat naast zijn zeefdrukatelier een vaste expositieruimte oprichtte. In deze periode exposeerde Hans Jansen vooral prenten die hij samen met de kunstenaars maakte. Veel van dit werk is onder In Stock op deze website te vinden.

Sinds 1990 is het zeefdrukatelier gevestigd in Warnsveld, nabij Zutphen. In de eerste helft van de jaren ’90 verhuisden ook de exposities geleidelijk naar de nieuwe locatie.

Gelegen in het weidse buitengebied van Warnsveld, omringd door een open en lommerrijke tuin, toont de galerie nu ook buiten werk, zoals tijdens de zomerexposities waarin groepen kunstenaars werden uitgenodigd ter plekke werk te maken.

Hans Jansen richt zich nu volledig op het maken van tentoonstellingen en de verkoop van werk uit stock.