In stock

Uitgelicht

Deze zeefdruk van Marten Hendriks werd in 1992 gedrukt in het atelier van Hans Jansen. Hij maakt onderdeel uit van de grafiekmap Uit de buurt, waarin zes prenten van verschillende kunstenaars uit de buurt werden samengebracht.

Marten Hendriks (Doetinchem, 1941) studeerde in 1963 af aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. Hij brengt met uiteenlopende middelen en technieken werk tot stand dat nooit voltooid kan worden. Ieder beeld waaruit zijn kunstenaarschap bestaat, is een commentaar, herneming, verklaring of bevraging van alle andere beelden die hij heeft gemaakt. Ondanks de enorme variëteit is er sprake van een sterke samenhang.

Op dit moment toont Museum Boijmans Van Beuningen een overzicht van zijn werk in de tentoonstelling Time Slip. Tijdens deze tentoonstelling is ook de nieuwe monografie Marten Hendriks – Leven en Werk geschreven door Alex de Vries te bewonderen, die tot stand kwam met steun van het Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Jaap Harten Fonds en verscheen bij Uitgeverij De Zwaluw.

Op de website van Mister Motley is een eerder stuk van de Vries over het werk van Marten Hendriks te lezen: De tekortkomingen van Marten Hendriks.

zeefdruk Marten Hendriks Uit de buurt