Menu

EEN IMAGINAIRE ZOEKTOCHT van Cornelius Rogge

Dit deel in de reeks Dubbeltalenten, vormgegeven door Sepp Bader, is in januari 2016 verschenen bij JANSENKOOY edities. 

Nieuw werk van Krin Rinsema per 1/11/14 in de galerie

krin 2014 J&K IMG_7160

Einde van zomertentoonstelling in Zweden

Een fantastische tentoonstelling en een overzicht in 150 prenten van 40 jaar drukken.

IMG_0439

De drogo till Värmland 31/5 – 30/9

We zijn begonnen met inrichten!

Laxholmen IMG_5341 web

1/5 – 30/9 2014 De drogo till Värmland – tentoonstelling in Zweden van Zweedse en Nederlandse grafiek uit de werkplaats van Hans Jansen

laxholmen web (2)Dit jaar (2014) vieren Zweden en Nederland hun 400 jaar oude diplomatieke en vriendschapsrelatie. De streek Värmland heeft allang  een nauwe band met         Nederland. HANS JANSEN kwam in 1962 naar Värmland – naar kunstenaar Herman Reijers in Karlstad. Net als kunstenaar Pieter de Groot Boersma en schrijver J. Bernlef was Herman Reijers al in de jaren vijftig naar deze provincie in het vrije en progressieve Zweden gekomen. Hier ontmoette Hans Jansen ook kunstenaar en boer Bosse Malmborg. Hans Jansen bleef in Zweden, werkte tot 1971 als zeefdrukker in Stockholm. Toen keerde hij terug naar Amsterdam, waar hij samen met Henk Raaff zijn eigen zeefdrukatelier begon. In de jaren erna zou hij voor vele Nederlandse en buitenlandse kunstenaars, waaronder zijn Zweedse vrienden, prenten drukken.

Ter ere van dit Zweden-Nederland jaar, zal er in de zomer van 2014 in Laxholmen in Munkfors (Värmland) een tentoonstelling zijn met een keuze uit de grafiek die Hans Jansen van zowel Zweedse als Nederlandse kunstenaars drukte.

Hieronder is opgenomen de openingstoespraak die J. Bernlef hield bij de tentoonstelling van Pieter de Groot Boersma in de galerie van Hans Jansen in 1980.

  lees meer…

Vernieuwde website

Het zal niet iedereen meteen opvallen, maar er zijn een aantal dingen aan de site veranderd. Met name de pagina’s met kunstwerken zijn overzichtelijker; er kan bijvoorbeeld makkelijk door het werk van een bepaalde kunstenaar worden gebladerd. Bovendien wordt de site ook geschikt gemaakt voor Engelse en Zweeds lezers. Onder andere vanwege de komende zomertentoonstelling in Zweden, willen wij de site ook in andere talen toegankelijk maken.